Resan med WARMME™

Vi älskar att vara och sitta ute , det är vårt sociala rum där vi har intressanta samtal, spelar spel, ser på evenemang, lagar mat på vårt utekök samt naturligtvis gillar . Vår uppfattning är att ute finns det färre saker som distraherar och mer saker som lockar i samvaron.

Dock har det funnits saker som stört våra kvällar – kvällsfukten, kylan samt mygg. Det har vi lite provisoriskt försökt lösa med seglet som tak, filtar och diverse uppvärmningsanordningar som infravärme, gasol mm samt att myggen har motats bort med diverse myggmedel ,.men allt blivit lite temporärt samt att värmen bara kom på den övre delen av kroppen, så fötterna frös och invaderas av myggen.

Då föddes tanken som nu har blivit WARMME™ en eldstad som ger mysfaktor, värme utvinns och skickas med en fläkt ner under trädäcket där den sipprar upp i mellanrummen mellan plankorna.

Under arbetet med att ta fram WARMME™ så har det utvecklats till att den även är en grill, där man kan ta ut grillgallret och ställa på bordet, vilket både är trevligt och det håller det som grillats varmt. Så egentligen är det inget merarbete att starta en brasa utan man lägger bara på några vedträn efter att man grillat. Vidare så kom en ungdom med förslaget om att sprida myggmedel med den varma luften vilket nu är en del av produkten.

WARMME™ är i sig lätt att montera, det beror helt på hur ett trädäck är uppbyggt och vilket utrymme som finns under det. Om utrymme finns görs montering på några timmar. El behöver finnas framdragen för fläkten.

Vi lanserade version 1 till Bo & Bygg 2019 på Älvsjömässan, en komplett eldstad med glasdörrar för säker eldning, gnistgaller för trivsel med att höra brasan, grillgaller för bordsplacering, skåp för förvaring av tillbehör samt ved. Vi kommer nu att vara med på mässan Nordiska Trädgårdar 26-29 mars i Älvsjö.

Under arbetet med version 1 så har det kommit upp flera förslag till utveckling som vi håller på att konstruera men det blir en senare fråga.